Vijfde editie

10-12 november 2017

Wie organiseert het:

De organisatie van het weekend is in handen van Durk Geertsma en Sjoukje Lei uit Julianadorp. Durk is zelf koordirigent, maar voor dit weekend wordt altijd een gastdirigent gevraagd. Het eerste jaar was dat Meindert Bosklopper uit Drachten, het tweede jaar Mathieu Vulto uit Den Burg, in 2014 had Akke Bosma uit Sneek en vorig jaar Rohan Poldervaart uit Utrecht. Tijdens de vijfde editie is de artistieke leiding in handen van Hans Kaldeway uit Groningen. 

Hans Kaldeway volgde de opleiding Dirigent Licht Vocaal (DLV) en studeerde in 2004 cum laude af als koordirigent lichte muziek. ,,Een belangrijk gedeelte van het werk als (koor)dirigent bestaat uit het leiden van repetities, en dat is mooi, want repeteren is een boeiend proces. Met een groep gemotiveerde muzikanten en/of zangers een muziekstuk vanaf niks helemaal tot leven te laten komen, daar kan ik erg van genieten. (...)
Centraal bij alle repetities en concerten staat uiteraard de muziek. Daarnaast vind ik het belangrijk dat de zangers van een koor of een workshop gewoon een leuke tijd hebben. Deze twee zaken laten zich gelukkig uitstekend combineren.''
Als dirigent werkt Hans voornamelijk in projecten, vaak in combinatie met theater. Momenteel organiseert Hans “The Vocal Sound of…”, workshops voor ervaren koorzangers. Naast dit alles ben ik vaste dirigent bij Tous les oiseaux d’Europe en Bladgoud.'' 

Behalve dirigent is Hans ook arrangeur en componist en is hij gek op ''geluid''. Check zijn website www.hanskaldeway.nl maar. 

Durk Geertsma (28-03-1959) woont in Julianadorp, is journalist en koordirigent. Hij zong bij vocalgroup Close-Up in Alkmaar onder leiding van Johan Rooze. Hij volgde workshops bij Ward Swingle en Jonathan Rathbone, respectievelijk oprichter en artistiek leider van de Swingle Singers. In 2002 richtte Durk zijn eigen vocalgroup op en volgde hij met succes de meerjarige dirigentenopleiding bij de Kunstfactor in Utrecht. Sinds die tijd heeft Durk diverse koren geleid en staat hij momenteel voor de vrouwengroep 'Eigenwijz' in Julianadorp en het algemeen gemengd koor Mescalanza, eveneens in Julianadorp. Als actief zanger deed hij in Den Helder mee aan de vertolking van de Mattheus Passion (Bach) en de Messa di Gloria (Puccini)  in het projectkoor Voci onder leiding van Paul Sanders.

In 2015 werd onder de naam 'Wad 'n noten' met Sjoukje, Ben en Eveline de Haan, Philip en Edith Waardijk een muzikale zeiltocht langs de Waddeneilanden georganiseerd. 

Durk is tevens vrijwilliger van groepsaccommodatie Blierherne.

 

 

Locatie

Waar is het?

In groepsaccommodatie Blierherne bij Nes op Ameland. Een in 2010 gebouwde locatie. Je slaapt met minimaal drie personen op 4-persoons kamers of op een van de twee slaapzalen. Er is een mannenslaapzaal en een vrouwenslaapzaal. Bekijk de accommodatie op www.blierherne.nl

Hoeveel deelnemers?

Hoeveel mensen kunnen er meedoen?

Minimaal 24, maximaal 32 deelnemers, verdeeld over de acht stemgroepen:  sopraan 1, mezzo sopraan, alt 1 en 2, tenor 1 en 2, bariton, bas. De ideale verdeling is vier zangers per stemgroep.

Als er meer aanmeldingen dan plaatsen zijn, wordt gekeken naar de kwaliteiten en de ervaring. Bovendien willen we elk jaar een aantal nieuwe aanmelders toelaten.