Jouta stamboom

geschiedenis van een familie

Acappellavrouwengroep Eigenwijz uit Julianadorp bestaat vijf jaar en dat wordt op 2 april gevierd met een lustrumconcert. In de Ontmoetingskerk worden de mooiste nummers van de afgelopen vijf jaar ten gehore gebracht.

Hoe het begon

Vijf jaar terug begonnen Nardi Hellings en Janet Pijcke uit Julianadorp met de voorbereidingen voor een nieuw vrouwenkoor. Of eigenlijk meer een vocalgroup. Zestien vrouwen, verdeeld over vier stemgroepen, die zonder begeleiding mooie muziek ten gehore zouden moeten brengen. Durk Geertsma werd aangetrokken als dirigent. Hij was daarvoor net gestopt bij een vrouwenkoor in Heemskerk, dus had weer tijd en zin. Er werd een groep gevormd en enthousiast gerepeteerd. Even werd nog gekeken of het lukte om een representatieve mannensectie op te zetten, maar daar werd al snel een punt achter gezet. Het werd een vrouwenkoor.

Uitbouwen

Langzaam maar zeker werd repertoire opgebouwd en gewerkt aan de klank. Regelmatige optredens zorgden voor podiumervaring met voorlopig als hoogtepunt het korte optreden in het voorprogramma van de Deense Acappellagroep Basix. Samen met dorpsgenoot Mescalanza was de komst van deze groep naar Den Helder voorbereid. Het werd een groot succes en Eigenwijz kreeg veel complimenten over de mooie klank van het koor.

Jubileum

Het eerste lustrum wordt gevierd met een concert, waarbij de mooiste liedjes uit de afgelopen vijf jaar ten gehore worden gebracht. Speciale gast, troubadour Michiel Tegelberg uit Den Helder verzorgt twee korte optredens.

Kaarten zijn te bestellen bij Hilda Gerssen, tel. 0223-616065 of per e-mail bij This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. De kosten bedragen 7,50 euro per persoon.

IDNAAMMUZIEKTEKSTBEZETTINGNIVEAUBEGELEIDING
1 Lollipop gardner williams ssa e piano
2 Lollipop gardner willims ssaa g ac
3 girl from ipanema wildion beck satb m ac